Поради

Міжкімнатні двері в інтер’єрі

Ви знали, що можете змінити весь вигляд свого житла, просто встановивши в інтер’єрі міжкімнатні двері відповідного кольору? Одні й ті самі підлогові та настінні покриття матимуть абсолютно різний вигляд у поєднанні з дверима світлого або темного відтінку. Давайте подивимося, як це працює на практиці: представляємо вам добірку фото, що демонструють поєднання кольору дверей і підлоги в інтер’єрі.

Білий колір справедливо посідає перше місце. Білі двері ніколи не “обтяжують” простір, легко поєднуються з усіма кольорами.

Це найпоширеніший стиль інтер’єру, який ніколи не буває нудним або немодним. У дизайні переважають правильні геометричні форми, лаконічність, натуральність матеріалів, використання дорогих елементів декору, симетричність. Доречними в цьому випадку будуть білі стильні полотна “під дерево” або з натурального дерева, доповнені різьбленням, вишуканою фурнітурою, скляними вставками, патинуванням.

Елегантний чорний колір, а також близькі до нього відтінки ожини та венге, не поступаються білому в універсальності застосування. Ви можете вибирати такі міжкімнатні двері для інтер’єрів у будь-яких стилях і кольорах. Але на відміну від легкого і повітряного білого, чорний колір надає дизайну кімнати деяку гостроту і витонченість. Особливо цей ефект відчувається, коли чорні міжкімнатні двері мають гарну металеву фурнітуру, наприклад, з латуні, бронзи або з хромованим покриттям.

Звичайно ж, усе залежить від поєднання кольорів. На темному тлі світлі двері матимуть яскравий вигляд, і навпаки. Але сміливі барвисті двері в інтер’єрі матимуть набагато привабливіший вигляд, оскільки створюють відчуття, ніби за ними заховано щось особливо цікаве. Так і хочеться відкрити!

Яскраві двері найчастіше виконують одну важливу функцію – вони слугують акцентним елементом кімнати. Однак не варто використовувати відтінок полотна тільки в одному компоненті приміщення. Бажано повторити його в декількох інших елементах. Яскравий колір міжкімнатних дверей може перегукуватися із забарвленням фіранок, дивана, або навіть невеликих предметів декору. Тільки тоді ви отримаєте гарний і гармонійний простір.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *