Поради

На що звернути увагу під час вибору дверей

Двері є важливим елементом інтер’єру кімнати, вони повинні бути практичними, функціональними і створювати естетику будинку. Дверні полотна розрізняються за способом відкриття, матеріалом виготовлення, кольором, розміром, показниками шумоізоляції.

Способи оздоблення дверей

Вид матеріалу є важливою характеристикою, на ринку представлені конструкції зі штучних та природних матеріалів – МДФ, ПВХ, скло, метал тощо.

Якщо головним показником є міцність і звукоізоляція, слід вибирати двері з масиву дерева. Однак доведеться звикнути до деяких недоліків:

  • конструкції з масиву важкі, потрібно встановлення додаткових петель;
  • сприйнятливість до різких перепадів вологості;
  • схильність до розсихання.

Найчастіше вибирають горіх, дуб, бук, модрину або сосну. Двері з хвойних порід коштують менше, ніж аналоги з червоного дерева. Ще дешевше – плити з ДСП та МДФ, які можуть бути порожнистими або повнотілими.

Деревноволокнистий матеріал досить міцний, водостійкий та екологічно безпечний. З МДФ та ДСП можна створити конструкції зі складними конфігураціями.

Скляні та металеві двері ідеально підійдуть під стиль лофт або хай-тек.

Особливості вибору кольору

Щоб двері відповідали загальній концепції інтер’єру, необхідно підібрати правильне рішення кольору. Можна звернутися до професійного дизайнера або покладатися на свій смак.

Натуральна деревина має багату гамму кольорів, здатна прикрасити будь-який інтер’єр.

Двері з природного дерева можуть бути виконані в молочному, каштановому, шоколадному та багатьох інших відтінках.

Колір можна підібрати в тон стін або зробити акцент на контрастні відтінки. Однак при виборі ви будете обмежені в палітрі кольорів, а при перефарбуванні стін – доведеться міняти двері, що накладно. Акцентуватися на меблях також не варто, тому що вони можуть бути виконані в різних стилях залежно від кімнати.

Способи відкривання дверей

Вибираючи дверну конструкцію, не варто забувати про її функціональність. На ринку представлено чотири типи дверей: рокривні, розкладні, розсувні, такі, що гойдаються. Перші представлені у 90% квартир – встановлюються на міцних коробах, можуть бути із клямками, ключами чи засовами.

Розкривні двері використовуються у приміщеннях з обмеженим простором. У них відсутня “мертва зона”, конструкція просто зсувається вздовж стіни (може бути захована за декоративною стіною). Рух відбувається за рахунок нижніх та верхніх направляючих, які забезпечують легкість керування.

Найбільш складними у виготовленні є розкладні двері. Вони мають форму гармошки, що складається у компактну конструкцію. Найчастіше використовується два полотна, так як для таких дверей потрібно два-три шарніри. Розкладні двері по декоративності випереджають аналоги, але поступаються довговічністю.

Двері, що гойдаються, переважно використовуються в громадських місцях з високою прохідністю. Є оригінальним дизайнерським рішенням, проте складні у монтажі, експлуатації та регулюванні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *